Kepergian Ayah Aid Ke Rahmatullah..  

yang tulis ni eiwa

23th oct..Lepas balik keja aku lepak depan laptop jap..check email..mana tau ada yang penting2(penting ke..?)..Tgh melepak aku dpt sms dari kakak aku bgtau dia otw ke rumah mertua dia di kemaman,...aku reply dengan jawapan bodoh"tak tanya pun"..hahaha..tak lama dlm sejam kakak aku sms lagi...suh call dia balik..urgent..amoiii..mentang2 kedit aku bayak....aku call balik...dia bgtau baru dapat call dari sepupu aku kat kelantan bgtau Ayah Aid dah tenat...(Ayah Aid aku ni suami kepada adik perempuan ayah aku yang aku panggil umi)..kakak aku tanya nak balik bachok ke tak?aku jawab balik la..takkan tanak tgk lak dia sakit...kalau jadi ape2 menyesal kang..Ayah aid aku ni kira rapat jugak la..dia mengidap barah hati..rasanya sebelum Arwah mak aku meninggal..aku call bos aku n supervisor..ckp nak emergency leave..diorg benarkan..tetiba...alamakk...masalah ni..keta aku dah la tayar botak...tak g servis lagi...camner ni...sms sepupu aku..nak tukar keta..aku bawak Gen2 dia..pg esoknya(24th oct) aku g tukar keta kat kemaman..ajak tok belah mak aku pegi sekali...smpi sana memang dia dah tenat..kesian dia..dari badan berisi dah tggl tulang..tapi perut mengbusung..biasala..org sakit barah hati memang mcm ni...dia dah tak sedar diri...aku ada angkat dia masa nak betul kedudukan dia..rasa mcm pegang tulang..aduh..sedih aku rasa..nak nagis tapi tak sanggup takut umi tgk aku nangis..plan kitorg nak bermalam sehari je..sbb byk urusan lagi...pagi 25th Oct aku tgh tido lagi..kakak aku datang kejutkan suruh pergi tgk ayah Aid..katanya org dah baca yasin n ajar mengucap..aku basuh muka terus ke rumah ayah aid..Alhamdullilah dia meninggal dengan senang...plan kotorg nak balik pas zohor tapi terpaksa tunda balik lepas magrib..pas majlis kebumian lepas asar...masa jumpa famili diorg masa nak balik dapat aku bayangkan mcmana perasaan kehilangan org tersayang seperti aku alami 2 tahun dulu..Kak Nora,kak Inie menangis sambil peluk kain pelikat ayah aid..situasi sama masa mak aku mula2 meninggal..aku demam seminggu sampai suara tak keluar...aku peluk kain batik dan tido selimut kain batik mak aku..peluk baju kurung mak aku..hanya yang alami dapat merasakan semua ni..dah nak balik..aku peluk umi kuat2..umi menangis..Anak bongsu Arwah yang lelaki datang kat aku..lepas salam dia ckp baru sekarang dia rasa mcamana kehilangan org tua..aku peluk dia aku tenangkan dia...rasa nak terburai air mata aku...Semoga Arwah ayah aid di tempatkan bersama golongan org mukmin..Al-fatihah..

This entry was posted on 10:22 AM . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

0 comments