Aku ingin kamu...merindukanmu  

yang tulis ni eiwa

lagu favorite aku wat masa ni..2,3 kali duk ulang dua lagu ni...nape yea..bak kata nabil...lu fikir la sendiri
video video

Aduh...telinga berdarah...sakit  

yang tulis ni eiwa

2,3 hari aku rasa sakit telinga..Semalam telinga aku berdarah..risau aku..Actually sblm ni gegendang telinga aku memang bermasalah...kata doktor berlubang..mungkin effect aku pernah ditampar time gaduh ngan ex dulu..dia tampar kena kat telinga...masa dia tampar berdesing telinga..mata aku pun pernah lebam kena pukul dek dia..tapi takpe la...saja je bercerita..penda dah lepas..aku tak salahkan dia pun..berbalik cerita telinga aku tadi...ari ni aku putuskan jumpa doktor..risau la kalau sampai berdarah.pas isi borang n dapatkan appoval nak kuar dari bos aku kuar..bgtau zeri...dia nak ikut..aku g klinik syed badaruddin,paka.doktor ckp lubang kat gegendang tu ada lagi...dia suh refer kat pakar..aku mintak ke hospital tengku ampuan afzam kuantan...dia nak bagi ubat titik dlm telinga tak leh...bagi ubat tahan sakit n antibiotik..masuk keja balik cerita kat bos, dia suh call hrm..tanya berapa kos syarikat tanggung...hrm ckp rm10k..bos suh call Kuantan Medical Center(KMC)..tanya kos rawatan kat sana..dia suh g kat swasta.ckp ngan nurse ENT..kos dalam RM5k++..termasuk operation n stay sana 3 hari..kira dlm tanggungan syarikat lagi la...aduh..cuak aku plus takut dengar camner cara nak tampal lubang kat gegendang tu..skrg terfikir nak wat ke tanak...takut tuh...bos suh g hari ni gak...aku ckp tak leh..show aku camner?lagi 2,3 hari..dia kata mana lagi penting..telinga aku atau show..aku ckp org dah tanggungjawab..aku kena selesaikan dulu..aku tanak kecewakan org..so aku putuskan 5hb okt.ni aku ke sana..kesian aku kena g sorg2..kalau la ex aku ada lagi...hehehe..alamak...aku kena berdikari la..aku blh wat sorg2..Insyaallah..semua ok kot..lagipun minor operation je..

Ujibakat persembahan Majlis Rumah Terbuka PPTSB  

yang tulis ni eiwa




Beberapa minggu sebelum puasa En zack datang jumpa aku..Majlis rumah terbuka kat tempat aku keja nanti aku kena nyanyi dua lagu untuk persembahan..alamak..kena prepare lagu raya lagi..aku cadang nak nyanyi lagu Kepulangan yang dinanti dari Aman shah ngan Suatu hari dihari raya dari M.Nasir..tetiba plak..2 minggu sblm raya En.zack datang jumpa lagi...dia suh aku jadi AJK majlis tu untuk persembahan..aku on je..lagipun aku minat keja2 mcm ni..dia suh wat poster untuk ujibakat sesiapa yang berminat nak wat persembahan...then aku buat la..1st poster yang ada gabo faizal tahir ngan siti nurhaliza tu...pastu dia call aku..CEO nak semua department hantar wakil..aku kena wat poster lagi..kali ni yang ada ipin ngan ipin tu..then dia tanya pendapat aku..penyanyi jemputan...antara misha omar,heliza ngan ning baizura..aku ckp misha omar la..aku kan minat dia..rm15k tu bayar misha...tapi tak dapat plak..misha tu ada keja...ning kompen kena rejek awal2...heliza ada show kat sabah..so diputuskan artis jemputan Farawahida ngan Aiman(akademi nasyid).boleh la tu...untuk show kali ni kumpulan nasyid aku pun dijemput buat persembahan..aku back up je..malas la nak nyanyi..lagu raya kena nyanyi gak wakil department..malas la banyak2..bkn glemer pun aku ni..sbb ramai sangt buat persembahan ari tu aku kena nyanyi satu lagu je..aku tanak nyanyi lagu raya..aku minta kebenaran nak nyanyi lagu Dengan Nafasmu dari ungu..killer song aku tuh..ahaks..zack benarkan..yessss..berdebor gak aku tunggu 3hb oktober ni...harap semua takde masalah..doakan aku yea..


Selamat Hari Raya Aidilfitri  

yang tulis ni eiwa







Selamat Hari Raya Aidilfitri, ampun maaf andai ada tersilap bahasa....bangun pada subuh hari raya kepala teringgat macam2..tahun ni beraya dalam kesedihan berganda...pertama aku beraya tanpa org tersayang....tahun ni jugak tahun ketiga tanpa bonda aku yang tersayang...tapi nak wat macamana kan..tak guna aku meratapi semua ni..seharusnya aku kuat...pandang depan jangan toleh belakang.....kalau mek tau aku bersedih meratapi dia tentu dia tak suka....mek nak anak2 dia hepi...aku tahu mak aku camner...tapi nak wat camner....aku tak dapat tahan air mata aku....aku rindu gelak ketawa mek...aku sayang dia..Demi Allah..aku terlalu sayang mak aku...rindu nak masak sama2..buat kueh raya...ermmm...3 tahun rasanya baru semalam dia pergi tinggalkan kami..pasal ex aku plak...tak payah la sedih lama2....nak kenang org camtu wat ape...tak hargai aku...s...f...n...ko boleh blah dari hidup aku....ko igt aku takleh hidup tanpa ko.....kalau dulu aku boleh la nak pujuk ko..skrg sory la..ko dah ada org lain..bodo la aku kalau aku pujuk ko....tapi aku ikhlas memaafkan ko..aku tanak sakitkan hati aku..aku tak dendam ape2 dah..tapi untuk kita bersama semula rasanya dah tak mungkin..cukup la 2 kali peluang aku bagi tapi tetap tak dihargai...Selamat hari raya..

DECO, DECO RAYA..  

yang tulis ni eiwa


Puas hati...sakan beraya...deko rumah aku...hasil idea nuar n aku..terhasil seperti dalam gambar..walau simple rasanya berbeza sangat dari yang asal..tapi silap la...aku terlupa plak nak amik pic ruang tamu tu yang asal..tapi perubahan yang teramat la ketara..walaupun aku menggunakan perabot terpakai...gabung warna maroon,coklat n putih...nenek aku tak abis2 membebel...warna gelap la...pakai perabot buruk la...langsir ntah aper2 dia ckp...aduhh nenekku sayang, aku beli rm34.50 selai tau langsir tu..kalau 5 helai dah baper..nasib ada diskaun kat kamdar ari tu....meja kopi tu pun rm 34.50...tapi lampu berdiri tu aku pinjam kak su jap..nak beraya...ala pas raya aku hantar la balik..kang aku shoping kat ikea...untuk dapatkan hasil seperti ni, aku berabis dalam rm 500 semuanya..tapi hasilnye memuaskan hati aku...nampak simple n bergaya..kan Quar...next time DECO, DECO, bilik aku pulak...neway Selamat Hari Raya Aidilfitri...

Shopping raya lagi...  

yang tulis ni eiwa







Si man sms aku."jom berbuka sama ari ni"aku reply"wokey"...kat kemaman je katanya..dibantainye bawak aku ke kuantan...katanya nak shoping...dah lama tak shoping...ko jangan man..aku nak keja esok ni...masuk keja kul 6 pagi..kang balik lambat..kitorang berbuka puasa kat tengah perjalanan ke kuantan..aku slalu lupa nama tempat tu..restoran tu slalu la kitorg berenti kalau g kuantan...kitorg pegi order makan dulu then kitorg pergi lepak tepi pantai sementara tggu waktu berbuka..macam budak2..man main kejar ketam..umur dah 30..ayarkkk..dah tua ko man..sama tua ngan nuar...aku je yang msih muda..25 tahun..(cam ayat muzu je.).besday si man ni 11 september...sama hari ngan world trade kena langgar.agak2 man pun salah sorg penganas tu..muka pun cam penjenayah..tapi man ni baik hati..berbuka tu dia belanja...aku nak bayar dia tak kasi...shoping kat padini..man suh aku pilih baju.dia nak belikan..sepanjang kami kawan dia tak pernah berikan aku ape2 katanye..aku tak kisah man..aku tanak semua tu..asal ko ada kat aku time aku susah n senang dah memadai..tapi org nak bagi aku amik je la.tapi nak beli baju ada plak pantang larang..ko ni ikhlas ke tak sebenar ni... aku tanak beli kat kat padini..aku nak kat outlent brand..rm50=3helai...kadang aku fikir cam aku ni fakir miskin je...cam si man nak kuarkan zakat..sedih aku man...belasah je laaa....

Shopping raya  

yang tulis ni eiwa

Janjinya ngan zeri nak g jalan2 ke kuantan cuti Nuzul Alquran...tapi cam biasa la dia wt tak tahu.padahal dia yang ajak aku...payah sangat ngan dia...aku ajak la nuar...pergi giant dulu..nak beli kipas.voucher giant aku dapat rm220..tetiba g kat hiasan dalaman rumah aku terfikir nak deco rumah aku sempena raya ni..dah ama aku tak beraya sejak mak aku meninggal...kali ni aku nak beraya sakan..aku nak gembirakan adik2 aku.tgk punya tgk takde ape yang sesuai kat giant tu..nuar ajak g Kamdar..shoping la langsir...semua yang berkaitan..rabak duit aku rm300..kitorg pergi la ke east coast mall...nuar shoping la skit..aku shoping gak..spender untuk beraya..hahahaa..malas la..dah beli kat shah alam ari tu...berbuka puasa kat pizza hut..pastu sambung balik..beli meja kopi rm34.50..nuar ajak g the body shop..aku cepat2 tarik..dah la...abis duit aku ni nuar woi.....

Puasa di Shah Alam..  

yang tulis ni eiwa


Aku ambil cuti sehari..nak puasa di shah alam..28hb Ogos aku naik bas..sampai pagi 29hb...aku call amir..dia nak mai amik..tapi aku ckp tak payah..suruh dia bersahur dulu..baru amik aku..dia bersahur dengan kak engku n anak...amir suh aku cari mana2 kedai mkn kat stesen bas sekyen 17..aku pegi kat 7e...beli roti n nescafe..makan kurma bekal dari rumah..aku dah siap kot2 tak sempat sahur...lepas sahur ngan kak engku, amir datang jemput aku...balik rumah aku tido...kul 0130 kena temankan kak engku g KRU studio..ada rakaman katanya...sampai sana tutup plak..kak engku patah balik...plan masak untuk berbuka...kebetulan kak engku cuti dari menDJ kat sinarfm..so kitorg pergi beli barang masak..cam biasa la..jalan ngan celebrity ni...org bisik2 "eh,eh..kak engku la..."petang tu berbuka rumah kak engku..memang best la...dia masak nasik arab...pandai dia masak...esoknya kak engku ajak aku pergi berbuka kat ikea..katanya nak kenalkan si Amir ngan awek mana ntah..tapi aku tolak..segan la..tu urusan keluarga..so aku ajak member aku si budeng..kawan belajar kat INSTEP..die keja kelang..dia mai amik aku...kitorg lepak kat Jaya Jusco...berbuka kat Secret recipe..lepas mkn balik rumah budeng..nak kenal tmpt tggl dia..then dia hantar ke tesco extra shah alam..amir jemput kat sana dengan kak engku n min..kitorg g beli belah kat bazar ramadhan..sampai kul 1 pagi kat sana...kak engku ngan min memang sakan la shoping..kak engku shoping tudung ngan jubah..ghairah dia tgk tudung..min sempat beli baju kawin..memang superb la min baju kawin ko..org tak tau kan harga dia rm40..huhuhu..hari ketiga g shoping lagi kat ikea..beli baju rm13.50..kak engku beli kat ikea aku ngan amir shoping baju kat outlet brand..sambar gak 3 helai baju..pas shoping kat situ kitorang bazar ramadhan lagi...aku beli beg deuters..nanti nak pi gold coast..prepare awal2..kak engku bertambah ghairah beli kasut croc..beli 2,3 pasang..amir plak kejap nak beli,kejap tanak beli kasut croc tu..takde kaler yang dia minat..aduh..payah mamat ni..barang2 yang kitorg beli ni kata penjual tu amik dari kilang kat china..kalau dia tipu pun bulan2 pose ni lantak la..dia yang dosa..ptg tu kak engku suruh berbuka dengan anak2 dia kat rumah sbb dia kena berbuka dengan zubir(wartawan berita harian tu)aku ckp nak berbuka kat secret recipe..nak ajak amir makan ayam asam pedas..memang sedap..kak engku pujuk jangan la pegi..tapi kat engku ni memang kelakar..sepertimana korg tgk dia kt tv,mcm tu la dia kat luar...tak kering gusi aku..time tggu berbuka puasa kak engku call amir..katanya nak amik smart tag dalam keta amir..padahal dia bukan nak guna pun...si amir ckp tu alasan je sebenarnya..padahal dia nak berbuka ngan kitorg gak...pas minum skit baru dia pergi kat zubir..patut nya mlm ni (31hb Ogos)aku balik...dah sampai stesen bas aku sedar time bas dah nak gerak..wallet n tiket aku tertinggal kat rumah..punya la tensen aku...esokkan aku berbuka kat KUZIE catering..kak engku belanja...terima kasih kak engku..tak sia aku minat dia...kumpul duit time kecik2 dulu beli album ..bunga2 berguguran...lupa nak bgtau..si amir ni sepupu kak engku..diorg memang rapat..kalau tak kuar ngan si amir..kak engku kuar ngan si min..adik perempuan amir